Протестно писмо до Бойко Борисов написа „Интегро”


Асоциация „Интегро” разпространи протестно писмо до министър-председателя Бойко Борисов, изготвено във връзка с депозираната оставка на Националния координатор на Десетилетието на ромското включване Милен Миланов.

В обръщението си към премиера ромите от организацията пишат, че са дълбоко разочаровани от ПП ГЕРБ, които са загърбили поетите ангажименти за активна работа за „същественото повишаване на социалния статус на ромската общност, за активно участие на ромите в обществения живот и в процесите на взимане на решения, и изпълнения на същите”.

От асоциацията предлагат спешно да се създаде административен орган с функции да управлява, планира, координира и мониторира изпълнението на политическата рамка за ромска интеграция; да се планират конкретни мерки по изведените национални приоритети на политиката за ромска интеграция; да се делегират отговорности и предвидят подкрепящи и стимулиращи мерки за въвличане на регионалните и местните власти с реализацията на ромската политика.

РИЦ/RIC

Публикувано на Новини и тагнато. Запазване в отметки на връзката.

2 Responses to Протестно писмо до Бойко Борисов написа „Интегро”

  1. nevzat каза:

    успехи

    Харесвам

  2. gulbie каза:

    pogledni malko po selata kakvo stava selo angel voivoda obl.haskovo.obs.min bani imame kimet v seloto nese zanimava s horata samo si gleda svoite problemi malko da misli za horata horata stese kolat piani mnogo

    Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s