Млади роми получиха сертификатите си като стажанти в НС


Заместник-председателя на парламента Екатерина Михайлова връчи сертификатите по 5-та стажантска програма за млади роми, която се проведе между февруари и април тази година, предаде репортер на БГНЕС.

В словото си Михайлова подчерта големите познавателни възможности, които дава тази програма, включително и чрез контактите, които стажантите установяват по време на стажа си. Тя изрази надежда, че от днес пред тях се откриват нови хоризонти.
Приветствие към завършилите обучението си в Народното събрание млади роми поднесе и представителят на американското посолство, заместник посланик Брайън Далтън. Той припомни думите на държавния секретар Хилари Клинтън от посещението й тази година в София, според която прекалено дълго време ромите са били маргинализирани и изолирани, което им е попречило да използват пълноценно своите възможности и да допринасят за обществения живот. Далтън изрази надежда, че тази програма ще продължи да съществува, защото ползата от нея е очевидна – предишните стажанти вече са намерили експертна реализация в полза на обществото.
От името на стажантите бе изразено мнение, че такива стажантски програми за млади роми могат да бъдат организирани и в други български институции, за да се променят обществените нагласи към ромите. На церемонията присъства и Мария Методиева, директор на програма „Рома“ към Институт „Отворено общество“, който заедно с Националния демократически институт на САЩ са инициаторите, организаторите и финансиращите организации на стажантската програма за млади роми. /БГНЕС /

Публикувано на Новини и тагнато, , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s