Общината в Пловдив организира курс по български език за роми


© снимка: Sofia Photo Agency, архив

Община Пловдив ще организира курс за ограмотяване на роми по български език. Това предвижда едно от направленията в Общинския план за интеграция на етническите групи в община Пловдив за периода 2012-2014-та година. В курса, който е предвиден за октомври 2013-та година, може да се включат както възрастни, така и деца, обясни за Дарик зам.-кметът по социална политика Георги Титюков. Сумата, която общината е заделила за ограмотяването на ромите е 15 хил.лева.

Общинският план за интеграция, който трябва да бъде гласуван и приет на днешната сесия на местния парламент, включва общо шест направления. Предвидени са мероприятия, свързани със здравеопазването, които включват повишаване на информираността сред етноса, превенция на полово предаваните болести и изграждане на Здравен център в най-големия ромски квартал в България – „Столипиново„.

В направлението, касаещо жилищната политика, Община Пловдив е предвидила 60 000 лева за избор на архитектурен проект за изграждане на социални жилища. Самите жилища, ще бъдат финансирани с пари по европейски програми, за които не може да се кандидатства, ако няма приет такъв план, каза още Титюков. / Дарик

Advertisements
Публикувано на Новини и тагнато, , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s