КОЛЕДЕН СПЕКТАКЪЛ ,,ЗАЕДНО РЪКА ЗА РЪКА”


ОДЗ Бърборино

ОДЗ ,,Бърборино”  посвети месец декември на доброволчеството, работейки с децата от центровете създадени по проект,,Заедно ръка за ръка” в партньорство с Община Средец, финансиран от Центърът за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства. Стартът на благотворителната кампания бе даден с участието  в дарителската кампания ,,На лагер с  усмивка”, проведена на 3.12.2012г в Дома на нефтохимика гр.Бургас с ръчно изработени коледни картички.

На празничния концерт ,,Ние сме децата на Европа” организиран от Община Средец малките танцьори извиха кръшно странджанско хоро и поздравиха всички деца с играта ,,Здравей прекрасен ден” и стихотворението ,,Аз се гордея” – автор Ангелина Жекова декламирано  от Станислава Миркова Мишева. Специално бяха поздравени от заместник областния управител на област Бургас  Севдалина Турманова   децата изработили   апликациите  и красивите  човечета – ,,Деца на Европа ръка за ръка”.

Децата включени в дейностите по проекта създадоха и красиви коледни чудеса – малки ангелчета, свещници, коледни венци и елхички изработени от естествени материали-хартия, плат, дърво, глина за коледния базар ,,Дари усмивка за Рождество”. Помощници на малките творци бяха и техните родители.

ОДЗ Бърборино

С  концерт спектакъл ,,Заедно ръка за ръка” проведен на 17 декември  децата показаха пред родители и общественост резултатите от работата си в центровете създадени по проекта финансиран от ЦОИДУЕМ с истории като ,,Оооо понички”, в работилничката на малките джуджета и докосване до народния фолклор на Странджа. В него пролича,че е създадена атмосфера на толерантност и уважение между родители, деца, педагози и общественост от различен етнически произход.

ОДЗ Бърборино

Деца, родители и учители от ОДЗ ,,Бърборино” се включиха и в благотворителният кулинарен базар на 20.12.2012г  с малки сандвичи, елхички, еленчета, снежни човеци и много сладкиши и  питка украсена с герба на  Средец, която откупи инж.Иван Жабов кмет на Община Средец.

 

Така един месец децата заедно ръка за ръка се опитаха да  бъдат добри и да дарят на някого усмивка по Коледа. Те  ще продължат да работят за да даряват добро и надежда.

Advertisements
Публикувано на Новини и тагнато, , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s