Европейски конкурс търси инициативни младежи


Снимка: Иво Кирилов,Дарик архив

Младежи от Кюстендилска област могат да кандидатстват в конкурса „Карл Велики“. Те трябва да са на възраст между 16 и 30 г. и да се занимават с организирането на младежки инициативи или на проекти в Интернет с европейско измерение. Всеки трябва да представи своя проект не по-късно от 28 януари. Победителите печелят парична награда и пътувания до Аахен и Европейския парламент.

Европейската младежка награда „Карл Велики“ има за цел насърчаване на развитието на европейско съзнание сред младите хора, както и тяхното участие в проекти, свързани с европейската интеграция.

Наградата се присъжда на осъществявани от млади хора проекти, с които се поощрява разбирателството, насърчава се изграждането на споделено усещане за европейска идентичност и се предлагат практически примери за европейци, живеещи съвместно като една общност.

Европейската младежка награда „Карл Велики“ се присъжда ежегодно, съвместно от Европейския парламент и Фондацията за международната награда „Карл Велики“ в Аахен.

Наградата за най-добър проект е 5000 евро, втората награда е 3000 евро, а третата награда е 2000 евро. Като част от наградата тримата лауреати ще бъдат поканени да посетят Европейския парламент (в Брюксел или в Страсбург). Също така, представителите на всички 27 национални проекта финалисти ще бъдат поканени на четиридневно пътуване до Аахен, Германия.

Победителите ще бъдат обявени на 7 май 2013 г.

За повече информация :  Информационен център на Илияна Йотова, на ул.“Патриарх Евтимий“ 3  , 078/550911

Дарик

Advertisements
Публикувано на Новини и тагнато, , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s