Двудневно обучение и дарение за ученици от кв. „Надежда“


Снимка: Сливенски Вести

Ромска академия за култура и образование проведе двудневно мотивационно обучение на тема „Междукултурно общуване – повишаване възможностите на ромските семействата и участието им в учебния процес” на 2-3 февруари в к-с Сливен. На обучението присъстваха над 35 ромски родители, чиито деца учат в подготвителни групи в ОУ „Юрий Гагарин”, учителите на предучилищните групи, директора на училището – г-жа Галя Илиева. Лектори на обучението бяха Таня Евтимова от „Младежки дом – Сливен” и Нели Маринова, учител на предучилищна група. Родителите преминаха обучение – как да бъдат в помощ на децата и училището; партньорство между семейството и училището; ролята на родителя в мотивацията на децата и общността за качествено образование.

По същия проект екипа на РАКО направи дарение на малките ученици от подготвителните групи на ОУ „Юрий Гагарин” Сливен. 80 деца на възраст 5-6 години получиха на 1 февруари учебни помагала, кукли, топки, занимателни игри, колички. Учители, лелки, помощен персонал излязоха да помагат в пренасянето на кашоните с дарение. Децата гледаха със светнали очи – топките и куклите, искаха и те да се включат в разпределението на помагалата. Всички бяха превъзбудени и щастливи, че получават тетрадки, флумастри, моливи, книжки за оцветяване, така необходоми за провеждането на нормален учебен процес.

Мотивационното обучение, дарението на учебни помагала е по проект „Шанс за децата от „Надежда”, финансиран от Ромски образователен фонд – Будапеща. /СливенскиВести

Advertisements
Публикувано на Новини и тагнато, , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s