10 младежи в Русе ще бъдат наети на работа по проект „Старт в администрацията“


Снимка: ДарикБезработни младежи до 29 години могат да кандидатстват за стаж в държавната администрация по проекта „Старт в администрацията” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съобщават от ОИЦ. В Русе са заявени общо 10 бройки. Най-много места да обявили Регионалната служба по заетостта и Дирекция „Бюро по труда“ – по три, в Инспекцията по труда ще бъдат назначени двама стажанти, а по един ще работи в Агенцията за закрила на детето и в Регионалната здравна инспекция.

Приоритетно ще се включват безработни младежи с трайни увреждания, младежи от социални заведения, завършили висшето си образование, безработни лица – самотни родители (осиновители), родители (осиновители) на дете до 3-годишна възраст; безработни младежи от уязвими малцинствени групи. На стажантите се осигурява възнаграждение в размер на 400 лв. на месец в продължение на 9 месеца, както и дължимите доплащания за сметка на работодателя, съгласно националното законодателство.

Кандидатите трябва за имат завършена поне бакалавърска степен, като няма изискване за минимален трудов стаж или професионален опит. Младежите, които искат да работят в структурите на администрацията, трябва да подадат:

– образец на Заявление за участие в Проекта;

– образец на Декларация;

– автобиография, разработена по Европас формат.

Заявленията се приемат в бюрата по труда в цялата страна до 15.02.2013 г. включително.

Общият размер на бюджета по проекта е близо 3 000 000 лв., като ЕСФ осигурява 85% от финансирането, а останалите 15% са национално съфинансиране.

Списъкът с работните места по проекта, Процедурата за кандидатстване, Критериите за подбор на кандидатите и пълният комплект документи за кандидатстване е публикуван на интернет-страницата на Агенцията по заетостта на адреси:

http://www.az.government.bg/OPHR/projects_agency_details.asp?id=11 http://www.az.government.bg/OPHR/voucher.asp

Източник: Дарик

Advertisements
Публикувано на Новини и тагнато, , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s