Национално изложение на таланта “ВИЖ!Фест“ и седмо издание на конкурса “1000 стипендии“


1000На 10 февруари 2013 г. с третото издание на националното изложение на таланта „ВИЖ!Фест“ се дава началото на седмия национален социално-образователен конкурс „1000 стипендии“.

Проектът „1000 стипендии“ на фондация „Комунитас“ ще подкрепи през учебната 2013/2014 година до 1000 ученици от шести до 11-ти клас в тяхното развитие в 15 различни области от науката и изкуството.

Срокът за кандидатстване е до 15 април 2013 г. всяка година конкурсът получава одобрение и съдействие от Министерството на образованието, младежта и науката.

Всички ученици от шести до 11-и клас, които учат в България, могат да кандидатстват за стипендия. Проектът обръща специално внимание на кандидатите с нисък семеен доход, растящи под институционална грижа или без родител(и), с инвалидност и други сходни обстоятелства.

Конкурсът дава възможност да се кандидатства за основна и изключителна стипендия. Основата се състои от 500 лв. за цялата учебна година и 200 лева под формата на кредит за книги, а изключителната – от 1000 лева и 400 лева кредит за книги. Всички стипендианти получават възможност за писмени консултации с видни български учени и специалисти и членство в обществото на „1000 стипендии“.

Официалното откриване на кампанията – 10 февруари е с третото издание на националното изложение на таланта „ВИЖ!Фест“.

Този фестивал събира талантите на България от всички области на науката и изкуството, като им предлага възможности да се изявят в различни модули и обучения, чрез които и да придобият нови умения, полезни за развитието им.

Сцена на фестивала е „Есенс Център“ на ул. „6-и септември“ 37, гр. София. Събитието ще е цял ден от 09:00 часа до 19:00 часа. Подробности за „ВИЖ!Фест“ може да откриете тук:http://1000stipendii.org/page/31.

Пълна информация за конкурс „1000 стипендии” и нужните документи за кандидатстване са на: http://1000stipendii.org.

Източник: teacher.bg

Advertisements
Публикувано на Образование и тагнато, , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s