Русе с план за интегриране на ромите


Общинари изпълняват стратегията, приета от Народното събрание

Снимка: kmeta.bg

План за действие на Община Русе в изпълнение на областната стратегия за интегриране на ромите ще приемат на сесия на 21 февруари общинските съветници.

Националната стратегия на България за интегриране на ромите 2012-2020 е приета от Народното събрание преди година. Стратегията прилага целенасочен интегриран подход към гражданите в уязвимо положение от ромски произход, който се прилага в рамките на по-общата стратегия за борба с бедността и изключването, и не изключва предоставянето на подкрепа и за лица в неравностойно положение от други етнически групи. Основните приоритетни области на интеграционната политика са образование, здравеопазване, жилищни условия, заетост, върховенство на закона и недискриминация, култура и медии.

В изпълнение на целите на националната стратегия трябва всички общини да изготвят такива планове за действие. В разработването на плана на Русе участие са взели Общината, Сдружение „Българо-Румънски трансграничен институт по медиация”, Дирекциите „Социално подпомагане“, Дирекция „Бюро по труда“, Общинският съвет, представители на НПО – Сдружение „Център Динамика”, БНО „Надежда и домове за децата“ – клон България, както и ТСБ-Русе, Инспекторатът по образование и Регионалната здравна инспекция. /kmeta.bg

Advertisements
Публикувано на Общество и тагнато, , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s