БЧК с проект за реинтеграция на трайно незаети варненци


Снимка: ИнтернетОбластният съвет на БЧК – Варна стартира проект „БЧК в помощ на трудовата интеграция чрез професионална квалификация на неактивни лица” на стойност 81 620.84 лв. с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз, по Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: BG051PO001-1.1.09 “Квалификационни услуги и насърчаване на заетостта”.

Основната цел на проекта е интегриране на лица от целевите групи на пазара на труда, възстановяване на трудовите им навици и повишаване на конкурентоспособността им посредством обучение за придобиване на професионална квалификация „Социален асистент”, възможност за последващ стаж и осигуряване на заетост по придобитата специалност.

В рамките на проекта 36 неактивни лица от община Варна, регистрирани в Дирекция „Бюро по труда”, ще бъдат включени в обучение за част от професията „Социален асистент” – грижа за възрастни и ще преминат теоретични и практически модули в рамките на 300 учебни часа. На успешно завършилите обучението ще бъде издадено удостоверение за придобитата квалификационна степен.

След приключване на обучителната част участниците ще бъдат включени в 3-месечен стаж в Център “Домашни грижи” към Областния съвет на БЧК – Варна. По време на стажа на практика ще бъдат приложени придобитите умения.

Очакван резултат от реализиране на проекта е минимум 30 души, успешно придобили професионална квалификация, готови да продължат и за в бъдеще този процес на собствено усъвършенстване и учене през целия живот, което ще доведе до тяхната икономическа и социална стабилност в дългосрочен план.

Милена Сиракова
Ръководител на проекта

*Настоящата публикация е изготвена с финансовата помощ на Европейския социален фонд. ОС на БЧК – Варна носи цялата отговорност за съдържанието на публикуваната информация и при никакви обстоятества не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или Агенция по заетостта.

Дарик Нюз

Advertisements
Публикувано на Новини и тагнато, , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s