Започва записването за предварителните изпити на ПУ


Снимка: Дарик

От днес до 23 май ще продължи записването за предварителните изпити от кандидатстудентската кампания на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Те ще се проведат в периода от 3 до 7 юни. На първата дата е най-мащабният тест – по-български език. На следващия ден е изпитът по история на България. По три предмета ще изпитват на 5 юни – математика, химия и психология. Кандидатите с предпочитания към специалности с английски език и информатика ще се явяват на 6 юни. За последния ден от предварителната кампания са насрочени предметите „Биология“, „География“ и „Физика“, като по последната дисциплина се провежда тест със събеседване, уточниха от Университетския информационен център.

Началото на всички изпити е от 9:00 ч., единствено проверката на говорните и комуникативните способности ще се провежда в петте дни на кампанията, от 14:00 ч. до 17:00 ч.

За някои от специалностите Пловдивският университет е предвидил и допълнителни дати. На 30 март, 27 април, 11 май и 22 юни са организирани предварителни кандидатстудентски изпити за „Педагогика на обучението по музика“, „Музика“ и „Джаз и поп изпълнителско изкуство“. Информация за часовете и залите бъдещите висшисти могат да получат на тел. 032/ 261 704 или в Педагогическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“, кабинет №115, Нова сграда на бул. „България“ № 236.

На същия адрес в Семинарна зала 103 от 9:00 ч. ще се провежда изпитът за бакалавърската програма „Педагогика на обучението по изобразително изкуство“ – на 25 март, 29 април, 27 май и 24 юни.

За всички специалности на Химическия факултет е предвиден ранен изпит по химия на 30 март. Информация предоставят на телефони 032/ 261 402 и 032/ 261 303. Факултетът по физика и инженерни технологии ще проведе тест със събеседване за всички свои специалности на 13 март. Подробности за провеждането на изпита кандидатите могат да получат на телефони 032/ 261 335 и 032/ 261 270 или в стая 214 в Ректората на ул. „Цар Асен“ №24.

Оценките от всички предварителни изпити са равностойни на тези от планираните за провеждане през юли конкурсни изпити. На предварителните изпити могат да се явят всички желаещи, като с получените оценки могат да участват в класирането или да се явят отново на същите изпити, ако получената оценка не ги задоволява. При формирането на бала за класиране се взема по-високата оценка, ако кандидатстващите са се явили както на предварителните, така и на конкурсните изпити през юли.

Желаещите трябва да заявяват участие от 25 март до 23 май 2013 г., като подадат подадат молба, да представят лична карта (оригинал и ксерокопие) и да заплатят кандидатстудентска такса в централната сграда на университета – Ректората на ул. „Цар Асен“ №24, в Университетския информационен център, в бюрата по градове или по интернет през сайта на Пловдивския университет.

DARIK

Advertisements
Публикувано на Новини, Образование и тагнато, , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s