Цар Киро се връща в Катуница


Цар Киро

Заявка за връщане в Катуница направи вчера Кирил Рашков в залата на Асеновградския районен съд. Цялата му фамилия се изсели оттам след размириците на 23 септември 2011 г. Ромският лидер сега е готов на помирение.

„Да спрем с тия работи. До лошо ще се стигне. Нека всеки да си гледа живота. Каквото станало-станало. Няма смисъл от повече раздухване“, заяви в съда Рашков, цитиран от 24 часа. Там той свидетелства в полза на своя адвокат Васил Марков, срещу когото вуйчото на прегазения Ангел Веселин Христов води дело за клевета и иска от юриста 5000 лева.

Защитникът на ромската фамилия обвинил Христов, че е запалил гъбарника на Рашков на 7 срещу 8 март м.г. Пред съда Цар Киро заяви, че адвокатът му е цитирал негово предположение, изказано в затвора – а именно, че Христов e в основата на палежа. „Според мен е време да си подадем ръка, иначе няма да стигнем до нищо хубаво“, продължи с разкаянието Цар Киро.

В началото тръгна на контра и настоя при разпита му от залата да бъдат изкарани журналистите. „Никъде в НПК няма такава забрана“, отсече съдия Стефка Пашова. После Рашков се заяде с адвокатката на Христов. „Не съм длъжен да ви отговарям“, сопна й се той. Но след малко омекна. „Ако вземем да си търсим вина за всичко, лошо ще стане“, продължи ромският лидер.

Предупреди Христов да не се прави на Дева Мария. Отказа да говори кои са подклаждали етническо напрежение в Катуница. „Ще разкрия това по-нататък, защото бившият премиер Бойко Борисов още е на власт и командва. Но ще дойде време да кажа истината кой кого е заплашвал и палил“, зарече се Цар Киро.

След приключване на разпита му той дръпна пледоария в самата зала. „Извинявам се, но нека ни оставят, ние сами ще се оправим. Това е най-разумното. Живея в Катуница от 60 години. Сега не ни пускат в селото.

Все едно ние да ги спрем да ходят в Пловдив. Така не може. Който е извършил престъпление, ще си изтърпи наказанието.

Нямам понятие колко съм виновен. Но е време да заживеем отново заедно. Ние, възрастните, един ден ще си отидем, а младите ще си живеят живота“, завърши Кирил Рашков.

ДАРИК

Advertisements
Публикувано на Новини и тагнато, , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s