Работната група към Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси ще заседава днес


Министерски съвет, НССЕИВ

В отговор на предложенията от група неправителствени организации, ангажирани с интеграция на ромите в Република България, представени в Отворено писмо до министър-председателя и до председателя на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси (НССЕИВ) Деяна Костадинова, секретарят на НССЕИВ Росица Иванова сформира Работна група към съвета, съобщиха от правителствената информационна служба. Задачата й е да обобщи получените предложения за оптимизиране работата на НССЕИВ и да предложи начини за тяхната практическа реализация.
Първото заседание на Работната група ще се проведе днес в сградата на Министерския съвет.

Агенция ФОКУС

Advertisements
Публикувано на Новини и тагнато, , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

8 Responses to Работната група към Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси ще заседава днес

 1. Георги Парушев каза:

  ЗАЩО ТРЯБВА ДА СИ ХОДИ ЦЯЛОТО РЪКОВОДСТВО
  НА НССЕДВ КЪМ МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ

  Протестът на 15-те ромски организации на 8-ми април 2013 година на заседанието на НССЕДВ към Министерски съвет, е с умисъл да въведат в заблуждение правителството и обществеността. По този въпрос коментирах в сайта Тема Дейли и във форума на «Етноси».
  Никой от до сегашните правителства от времето на Костов, Сакскобургготски, Станишев и Борисов не са се ангажирали пряко и отговорно за интеграцията на ромите в българското общество. Назначаваха председатели на този съвет министри без портфейли, на бедствия и аварии и на МВР. Всички ръководители в тези правителства на това измислено ведомство предоставяха на секретарите на НССЕДВ, те да ръководят както намерят за добре целият процес на така наречената интеграция на ромите. От времето на Петър Атанасов, Михаил Иванов, Мая Чолакова и Росица Иванова, до един все секретари, схемата за усвояване на огромни средства без всякакъв резултат още е в действия. По смисъла на правилника на Министерския съвет, НССЕДВ е с консултиращи функции на правителството относно политиките за етносите в България. И точно там е проблема. Уж е за всички етноси, но акцента на тези бивши и настоящи „разтропани” секретари е работа с ромите. И понеже правителствата не отделят никакви финансови средства за интеграцията на ромите тези секретари с мълчаливото съгласие на председателите с усърдие и хъс пишеха и още пишат проекти от името на НССЕДВ до всички донорски организации и фондовите на ЕС все за ромите. И винаги или са ръководители на проектите, или са със „сондиращи», «лобиращи», «съветващи» и «прогнозиращи» функции. Разбира се, срещу солидно еврово и доларово заплащане.

  В тандем с фондация „Отворено общество” провеждат цялостната „политика” и „стратегия” на ромите в България. Ромските организации с които „работят” са посочени и контролирани от фондация „Отворено общество”. Обикновено проектите на тези секретари са за създаване на мониторинги правила, социологически проучвания, анализи и всякакви доклади. Чрез тях може да се усвоят огромни средства без значение резултата. До цинизъм повтарят едни и същи грешни практики, изследвания и дейности.
  И логично се налага въпроса. Как така последната провалена секретарка Росица Иванова, която изобщо няма компетенциите и експертен капацитет по тази изключителна важна за държавата проблематика правителството и възлага да сформира експертна комисия. И тази измислена комисия щяла да реши по нататъшната дейност на това провалено ведомство. Вместо министър председателя Райков да я отстрани от този паразитен пост, тя сформира комисия за „оптимизирането” на този паразитен съвет.
  НССЕДВ към Минстерския съвет е същинско копие на тоталитарния НС на ОФ. От 16 години са усвоили стотици милиони лева без всякакъв резултат. Те не носят пред никого отговорност. И не подлежат на законнов контрол от страна на държавата.
  И откъде на къде тези 15 провалени организации представляват ромите в държавата. Вплели са се като свински черва с отговорни чиновници от ЕС и мастодонт ни фондации, социологически агенции, центрове за демокрация, либерални алианси с една единствена цел. Чрез имитация да „усвояват” огромни средства, без да са решили и един проблем на ромите. Новото правителство, ако има воля и морал трябва да рестартира целият процес на ромската интеграция. С нови лица, много морал и реални действия.

  Like

  • Assen Slavchev каза:

   Парушев, като критикуваш кажи какво на практика ти си свършил? Не, че НССЕДВ е пълна с идеи и конкретика структура, но същото се отнася и за теб нали ти си един от създателите на тази структура? Колкото до другите 15 организации, провалени или не те работят по малко по места и имат натрупани практики, добри или лоши все нещо правят. За трети път питам ти какво правиш, че да искаш да участваш в тези процеси?

   Like

 2. IСега вече съм убеден, че господина Парушева е „дежурния анализатор“ на деиностите на почти всички институции що ги има в България.Такива „малки “ организации които наистина се опитват и променят до определена степен животеца на „милите“и „драгите“ в очите на Парушева хорица заслужават овации и подкрепа. Асене, правилно задаваш въпроса към „човечеца“ с какво е допринесъл за развитието на общността.Е да непрекъснато намира кусури , непрекъснато „открива“ грешки и т.н и т.н това е доста трудоемко.Байно, като не одобряваш това или онова покажи го на практика как трябва да бъде как да излезем от тази каша.Когато не одобряваш нещо предлагаш алтернатива и добър модел или……………….. мълчиш и нямаш право да укоряваш някой който опитва влага много усилия и жертва много от своето време и загърбва личния си живот .Аз познавам много такива хора и им свалям шапка за това което правят за нашата общност един от тях е Асен Славчев

  Like

 3. Георги Парушев каза:

  Въпросът който ми задавате, какво съм направил за ромската общност е некоректен. Даже и циничен. Не искам да влизам в некомпетентни спорове. Вие или не умеете да четете или се правите на глухонями далтонисти. Можете да си прилагате „добрите“ практики където си искате. Но ако имате чест и достойнство неморално е да участвате в провалената така наречена интеграция. Не разбирате ли, че сте съучастници в демагогията и на това правителство. Кои роми и каква политика защитавате. Успех.

  Like

 4. Perhan каза:

  Агент „Чавдар“ – псевдоним на Георги Парушев като доносник на Държавна сигурност!

  Чавдаре, млъкни бе, боклук такъв!

  Продажник! Ти продаде ромската идея за жълти стотинки!

  Сребролюбец долен!

  Престани да тровиш пространството с пискливите си и пикливи ученически есета!

  Чавдаре, ти си срам и позор!

  Не му отговарят на тоя доносник и продажник!

  Той не заслужава капка уважение, защото няма капка свян!

  Безсрамник. Ще си заминеш гузен. Съвестта ти няма да те остави, колкото и мръсно ченге да си! Грехът ще е те преследва и в отвъдното!

  Амин!

  Like

 5. Георги Парушев каза:

  Перхан ли си, или си някоя наемна турско-циганска мутатна подлога. Извади досието ми и тогава крещи и проклинай колкото си щеш. Крадците и мошениците когато ги притиснат изпадат в паника. Но няма да позволя един измамник да се прави на дисидент, революционер и борец за ромските права. Този , дето ви подкокоросва е най-фалшивата прослойка на циганите, които никога са нямали морал и интелектуално качество. Той е значим за ромите които са готиви за пет лева да се продадат Перхан ли си, Муса ли си, или си Исай настоявам да извадите документи, че са съм доносник. Останалото е мръсна клевета.

  Like

 6. Perhan каза:

  Замълчи! Досието ти е достъпно в Комисията по досиетата…! Много си нагъл – искаш да ти цитирам какво си донасял а, Чавдаре?!

  Like

 7. най-НЕУДОБНИЯ каза:

  НЕКА ВСИЧКИ от -НССЕДВ от РОМСКО-ЦИГАНСКАТА ЕТНОС ЕДИН ПО ЕДИН -ДА КАЖАТ КОЛКО ТРУДОВ СТАЖ ИМАТ И ОТ КЪДЕ ……..КАКВО СА РАБОТИЛИ от 1990 –до 30-април-2013 г ––ОТКЪДЕ ИМ СА МЕСЕЧНИТЕ ДОХОДИ …………..

  Like

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s