Назначиха ромски представител в служебния кабинет


Марин Райков, Министър-председател

Ромски представител е назначен в кабинета на министър-председателя като съветник по интеграционните въпроси, съобщиха от правителствения прессекретариат. Това е Деница Михайлова, дългогодишен служител във външното министерство.

Необходимост от повече положителни примери и модели за подражание за младите от ромската общност, осъществяването на инициативи, свързани с културната идентичност на ромите, които да повишат информираността на обществото за техния бит, и най-вече включването на повече ромски представители в различните институции – това са основните приоритети за работа на правителството с малцинствата. Това бе решено на среща на премиера Марин Райков с неправителствени организации.

На срещата присъстваха представители на „Проект права на човека“, Асоциация „Интегро“, „Гражданско общество в действие“, „Български хелзинкски комитет“. Поводът за разговора бяха зачестилите практики на говор на омразата на расова и етнокултурна основа в периода на предизборната борба, казаха от пресцентъра на правителството.

Pik.bg

Advertisements
Публикувано на Новини и тагнато, , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s