ЗА ДЕВСТВЕНИЯ МОРАЛ И ЕЗИКА НА ОМРАЗАТА


430x287

И на тези избори лъсна истината. Кризата, нито е политическа, нито е и икономическа. Служебният премиер Марин Райков потвърди тази констатация:  „Сред избраните няма с девствен морал”.

Нямаме представа, защо всички апологети на този политически пир като Кънчо Стойчев, Мира Радева, Андрей Райчев и една дузина професионални говорещи, не дават обяснение като каква ценностна философска категория е това  понятие „ДЕВСТВЕН МОРАЛ”. Християнска ли е? Мюсюлманска ли е? Или е някаква мутирала работническо-селска пост тоталитарна морална категория? Щото ние ромите под девствен морал разбираме, момичето преди да се омъжи трябва да е честна. Т.е., да не е спала с друг. И се питаме: Всички тия дето са избрани за депутати  с предварително  отнета чест ли са? Или никога не са били девствени?

На тези избори видяхме и чухме под прикритие разследващи журналисти от БНТ. С несъществуваща партия купуват ромски гласове. И като „джамбази” те и ромите се надлъгват по най-безпардонен начин.  Едните обещават хиляди гласове. Другите много пари. Щото тези роми вече са печени. От отдавна всички български партии са щедри купувачи на гласовете им. Роми  не ги купуват. За какво им са тези гласове… Но журналистите как се изживяват. Открили истинската причина кой и как продава скъпоценните ромски гласове. Не е необходимо човек да е юрист за да му блесне. Тези нахакани  с мелодраматични гласове журналисти от екрана на БНТ не им пука, че подлежат на наказателно преследване. Умишлено подтикват продавачите роми към престъпление. Убеден съм, че шефовете им редактори знаят много добре това. Пролича си. На обществената национална телевизия целта е, не да се открият как всички български партии купуват ромите, а как ромите продават ромите. И спретнаха екшън взаимстван от сериала „Под прикритие”.

Обаче, ВМРО пак изкяри. Чрез езика на омразата към ромите спечели субсидията си от държавата. Тарикатски номер. Знаеха, че няма да влязат в парламента. Но се потрудиха яко да вземат от същата тази държава, която уж интегрира ромите солидна субсидия.  И четири години, чрез фалшивата си лексика, за грижата на българския натурален българин ще паразитират. Егати държавата. Гони тези дето продават ромски гласове, а не гони тези дето чрез омразата си към ромите печелят държавна субсидия. Наричат го народен вот.

Сега ще влезе в обръщение познатия до втръсване аргумент. В името на националните интереси, трябва да забравим хулите, клеветите, лъжите, корупцията и ниско културието.  Трябва да бъдем позитивни и примерени. Обаче, Колината от горната махала, с каква метафорна лексика изрази възмущението си след изборната нощ:

– А бе братко, тези социалистически милиционери, комунистически буржоа, етно либерални хищници и болшевишки атакисти пак ли ще ни интегрират…

Обаче „революционерите” роми от НПО, дето предизборно напуснаха НССЕДВ  към Министерски съвет се спотайват. Ослушват се. Като циркови акробати се готвят за салтоморталета. И вероятно гадаят като бабата на Цветелин Кънчев. Цветан Цветанов ли ще оглави НССЕДВ? Ами ако коалиционният партньор на БСП, вечният гарант на етническия мир ДПС вземе  този ресор, пак ли ще върне Емел Етем? Ами ако АТАКА поиска тази куха институция. Малеееее…!

Убеден съм, че те имат няколко „стратегии”. Все печеливши. Хубавото е, че и за следващите избори ще спечелят проект в който ще анализират, изследват до най-малката подробност езика на омразата…

И затуй, си позволявам да препоръчам на възпълничкия Огнян Минчев. С екип от изследователи, социолози, етнографи и ядрени физици преквалифицира ли се в етнически експерти да изследват основните аспекти произтичащи от понятието ДЕВСТВЕН МОРАЛ. От тук да се търсят отговорите на въпросите:

Вписват ли се ромите в българската народно психология. Чрез власт светкавично да забогатяват. Примери, методика и указания…

Надявам се и да се отговори:

Защо ромите са много значими на предизборната сцена и толкова мразени като в Шекспирова драматургия?

И тази двустранна  симбиоза от ситни примитивни интереси на гласоподаватели  и зловещите интереси  с не девствен морал политици все водещата сила ли ще бъдат в нашата татковина България?

Понеже няма отговори, много роми си мислят, още дълго време да продават гласовете си. Осъзна ли са, нищо в тази държава не зависи от тях. Но, политиците, даже и хипотетично адски се страхуват.  Ромите да не би да излязат от тресавището на своята кучешка бедност. С ярост и екзалтация си представят, че един ден няма да могат да ги купят…

И ако се опрем на фундаменталното откритие на господин служебния премиер /сред избраните няма с девствен морал/, ромите и не само те, ще се наложи практически да изучават и да се приспособяват към няколко вида морал. Вероятно има девствен, не девствен, мъжки, женски и кой знае още колко. Поле за изпълнение на проекти. Ало ромите от НПО. Не се ослушвайте. Работа ви чака…

Не и зле поредния министър председател да помисли за политики относно моралното здраве на българската нация. Щото ромите сме лесни. Винаги сме се основавали на великата мисъл на Джордж Бърнард Шоу: „Малцинството понякога има право, но мнозинството винаги греши.”

Георги Парушев

Advertisements
Публикувано на Общество и тагнато, , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s