Етнофестивалът в Добрич продължава с ден на турците и татарите


etnofestival

Вторият ден от етнофестивала в Добрич, наречен „В света на Йовковите герои” продължава с ден на татарите и турците. Той ще премине под наслов „В света на Сали Яшар“. От 10.00 ч. в комплекс „Стария Добрич” децата ще могат да рисуват малки каруци, да правят броеници, а посетителите ще научат за традиционните занаяти на двете общности.

От 17.00 ч. предстои среща с татарските поетеси Емел Емин и Леман Балбек, а от 18.00 ч. – кулинарна изложба „Край старата софра” с традиционни за двата етноса ястия. Фестивалният ден ще завърши с фолклорен  концерт пред часовниковата кула в Стария Добрич.

Фестивалът в „Света на Йовковите герои” продължава до 31 май. Утре е денят на арменците, следва ден на ромската култура, а в последния ден ще бъдат представени българските традиции, занаяти и фолклор.

Етнофестивалът е културната част от проекта „Йовковият Добрич“, по който бяха извършени ремонти на музейните обекти, на стойност 3.4 млн.лева, финансиран от ОП „Регионално развитие“. Целта на единствения по рода си етнофестивал е да се представи Добруджа като регион, разположен на кръстопът, където си дават среща множество култури. Идеята на организаторите от община Добрич е етнофестивалът да стане ежегоден и да привлича все повече гости и туристи.

ДАРИК

Advertisements
Публикувано на Култура и тагнато, , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s