Ромски трудови медиатори ще основат своя национална асоциация във В. Търново


На 15 – 16.06. 2013г. в хотел „Аквая”, гр. Велико Търново ЦМЕДТ „Амалипе” организира работна среща с  22-ма трудови медиатори от цялата страна, в рамките на проект „ Насърчаване на социалното включване на младите хора в уязвимите селски общности”. Срещата ще започне в 14,00 на 15 юни.

През двата дни ще бъдат обсъдени програми и възможностите за увеличаване на заетостта сред младите хора от селските райони. Трудовите медиатори ще представят каква е ситуацията по места с включването на роми по различни програми и проекти към Бюрата по труда, както и какви проблеми срещат в работата си с ромска общност.

В рамките на срещата ще бъдат планирани бъдещите съвместни дейности между Центровете за развитие на общността, създадени от Център „Амалипе” на територията на 11 общини и трудовите медиатори, работещи в Бюрата по труда в цялата страна.

Очаква се ромските трудови медиатори да създадат своя Национална асоциация, която ще работи за по-нататъшното институционализиране и разширяване на позицията на трудовия медиатор в ромска общност.

 

Ромските трудови медиатори имат като основни функции работата с дълготрайно безработните, неактивните и обезкуражени лица. Те подпомагат идентифицирането на такива лица, регистрацията им в Бюрата по труда и посредничат за включването им в програми за заетост. През 2012 г. в Бюрата по труда работиха 96 ромски трудови медиатори. ЦМЕДТ „Амалипе“ от години подпомага запазването на Национална програма „Активиране на неактивни лица“, в рамките на която са назначени трудовите медиатори.

 

За контакти: Мария Иванова   0884-912-510

Advertisements
Публикувано на Новини и тагнато, , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s