БЪЛГАРИ И РОМИ НА БЕЗПЛАТЕН ПИКНИК В ЗАПАДЕН ПАРК


„Пикник на Запад“

piknik_zapaden_park

Идеята на Леополд Каличе и Милена Георгиева – авторите на проекта “Пикник на Запад” е да интерпретират едно типично ястие от кв. Факултета, като в приготвянето и дегустацията му ще участват  жители от квартала и приятелите на вкусната кухня. Съвместното готвене и ядене има силата да сближава и сплотява общността. Не случайно почти всеки празник е свързан с трапезата! Поканата за пикник цели да привлече хората към парка и да се създаде трайна позитивна следа в съзнанието им и емоционална връзка към парковото място. Проектът се провежда в рамките на Фестивала за изуства в публичното пространство, който се организира от Столична община и Фондация Кредо Бонум.

Пикникът започва в сряда, 19.06, от 17:00 часа. Мястото е до чешмата на централната алея на Западен парк, близо до входа от бул. Сливница. Дегустацията е   до изчерпване на количествата.

За авторите:

Милена Георгиева е родена 1989г. в София. В момента подготвя дипломната си работа в специалността Ландшафт Дизайн в Университета за Приложни Изкуства във Виена. Участвала е в изложби във Виена и София. Интересува се от ландшафта като структура и търси интервенции, които предизвикват установените системи и отварят нови перспективи на възприятие.

Леополд Каличе е роден 1980 в Тексинг, Австрия. Той е професионален готвач и е работил в Швейцария, Испания, Португалия и Австрия. По-късно учи Ландшафт Дизайн в Университета за Приложни Изкуства във Виена. Интересува се от ефемерни интервенции, позволяващи нови интерпретации на мястото и създаването на имагинерни пространства. В момента участва в проектът „Eden’s Edge“ – артистично-научно проучване, спонсорирано от Австрийския научен фонд.

слушам.ком

Advertisements
Публикувано на Новини и тагнато, , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s