Да включим изключените от здравната система!


Сдружение ЛАРГО, стартира Петиция за промяна на Постановление 17 с цел  подобряване достъпа на социално слаби здравно неосигурени лица до здравна помощ.

ПЕТИЦИЯ

До: Министерски съвет на Република България

Народно събрание на Република България

Министерство на труда и социалната политика

Министерство на здравеопазването

 

Относно:  Изменение и допълнение на:

Постановление № 17 от 31.01.2007 г.за определяне условията и реда за разходване на целевите средства за диагностика и лечение в лечебни заведения за болнична помощ на лица,които нямат доход и/или лично имущество, което да им осигурява лично участие в здравно oсигурителния процес (ЗАГЛ. ДОП. – ДВ, БР. 16 ОТ 2008 Г., ИЗМ. – ДВ, БР. 13 ОТ 2009 Г., ИЗМ. – ДВ, БР. 29 ОТ 2011 Г., В СИЛА ОТ 08.04.2011 Г.)

Ние, долуподписаните представители на юридически лица, регистрирани в Република България, изразявайки своята гражданска позиция в защита на обществения интерес и предвид сериозната социална значимост на горецитираното Постановление № 17 на Министерски съвет на Република България (ПМС-17), искаме следното:

1)      Изготвяне на Указание за прилагане на горецитираното постановление от болничните заведения в Република България, чрез което да се унифицира процедурата по прилагането на постановлението по места и да се осигури достъп до информация на пациентите за възможността да се възползват от предвидените в постановлението услуги.

2)      Изговяне, публично обсъждане и приемане на изменение и допълнение на Постановление № 17/31.01.2007, включващо изрична разпоредба, с която да се регламентира осигуряването на първичен медицински преглед и други здравни услуги на крайно нуждаещи се лица на възможно найранен етап в доболничната помощ, преди сериозното услoжняване на здравословното им състояние и неотложното налагане на скъпо струващо болнично лечение.

Начало на подписката: 1 април 2013 г.                                                                                      

Край на подписката: 31 юли 2013 г.

Разчитаме на партньорства с повече заинтересовани страни, за да включим отново изключените пациенти в здравната система.  Включи се и ти на :http://www.peticiq.com/postanovlenie17

Публикувано на Общество и тагнато, , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s