Седма национална среща по проект „Инициатива за здраве и ваксинопрофилактика”


159-ministerski_savetПоредната инициатива за по-качествено и достъпно за всички здравеопазване ще бъде открита на 27 септември 2013 г., от 9:00 часа в Гранитната зала на Министерски съвет, която ще се проведе под патронажа на заместник министър-председателя и министър на правосъдието, председател на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси г-жа Зинаида Златанова.
Проектът се осъществява от Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към Министерския съвет, съвместно с Комисия по здравеопазването към 42-то Народно събрание на Република България и Министерство на здравеопазването.
Партньори на инициативата са Министерство на труда и социалната политика, Министерство на образованието и науката, Министерство на финансите, Националната мрежа на здравните медиатори в България, Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България, Българският червен кръст, Българското сдружение по ваксинопрофилактика, пациентски организации с подкрепата на ГлаксоСмитКлайн и MSD.
Инициативата традиционно обединява усилията на държавата, частния и неправителствания сектор за подобряване на взаимодействието между опщопрактикуващите лекари, здравни медиатри и Регионалните здравни инспекции за намаляване на детската смъртност и подобряване на здравната информираност сред обществото.
За форумът са поканени чужди делегации обединяващи експерти от държавния и неправителствен сектор на Румъния, Унгария, Словакия, Сърбия и Македония. Визитата е част от международна инициатива на неправителствени организации и ГлаксоСмитКлайн по проект „Заедно за по-добро здраве – от нас, за нас“.
Седма национална среща „Инициатива за здраве и ваксинопрофилактика“ има за цел да предостави платформа на основните участници в пректа за представяне на решения за разширяване на мрежите на здравните медиатори, оптимизиране работата ми в ромските общности и представяне на добри практики от държавите-участници за подобряване на комуникацията между институциите, здравните системи и ромските общности.
ПРОГРАМА НА СРЕЩАТА:
Advertisements
Публикувано на Новини и тагнато, , , , , , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s