Германският Бундестаг отпуска стипендия за български студенти


zx500y290_2171740

Германският Бундестаг, Свободният университет в Берлин, Хумболтовият университет на Берлин и Техническият университет в Берлин обявиха покана към български студенти да участват в Международната парламентарна стипендия (IPS) за пет месеца в немската столица.

Стипендията е насочена към висококвалифицирани и политически заинтересовани млади жени и мъже, които смятат да се завърнат в своите родни страни след края на програмата.

Германският парламент ще им предостави възможността по време на 15-седмичния им престой при член на Бундестага да опознаят германската парламентарна система и процесите на вземане на политически решения, както и да натрупат практически опит в областта на парламентарната работа.

Стипендиантите ще бъдат избрани от независима селекционна комисия на Бундестага. Условията за кандидатстване са българско гражданство; завършено университетско образование; много добри познания на немски език; познаване на германската политика, общество и история; ненавършена 30-годишна възраст при започване на стипендията.

Финансирането е в размер на 450 евро на месец и включва безплатно настаняване, както и покриване на разходите за застраховка и пътни разноски на участниците.

Крайният срок за кандидатстване е 30 юни 2014 г.
Допълнителна информация за програмата има на страницата на Бундестага.

Източник: KARIERI

Advertisements
Публикувано на Новини и тагнато, , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s