Дейности, свързани с инициативата „Десетилетие на ромското включване 2005-2015 г.”, подкрепени със средства от бюджета на АМС до началото на м. ноември 2013 г.


Към началото на ноември 2013 г. със средства от Индикативния план за дейности, допустими за финансиране през 2013 г., свързани с инициативата „Десетилетие на ромското включване 2005-2015 г.“, Бюджет на АМС 2013 г., програма 2 „Координация и мониторинг на хоризонтални политики“ са финансирани следните предложения:

 

1. Финансиране  на предложение на  младежка организация „Рома“ – Ямбол за  дейности,  по повод на 8 април – Международен ден на ромите.

2. Подкрепа на фестивал „Етно ритми  без граници“, Русе с основен организатор и изпълнител сдружение „Регионална достъпност“, с партньори Областна администрация Русе, общини от област Русе и др. НПО.

3. Финансиране на предложение от Обществения съвет на етническите малцинства в България , гр. София., за издаването на един  брой  на сп. „Етнодиалог“.

4.  Подкрепа за провеждане на Фолклорен ромфест – организатор Сдружение „Културен център за социална демокрация и защита правата на човека“ – Филчев,  Видин.

5. Финансиране предложение на сдружение „МИГ – Крайморие“, гр. Варна, за подпомагане на инициативата „Млад градинар“, реализирана на територията на ромската махала „Максуда“ на град Варна.

6. Финансиране на  предложение на сдружение „Алфа-2012″, гр. Бобов дол, за обновяване на инвентара на детски ансамбъл с преобладаващо ромски деца.

7. Финансиране на  предложение на фондация „САВОРЕ“, град Самоков за  подкрепа на дейности, свързани с честването на Деня на Самоков, 21 август 2013 г.

8.  Финансиране на предложение от Регионално сдружение на занаятчиите „ Технитари“, град Стара Загора за  подкрепа на дейности, свързани с издаването на книга „Циганите/ромите в България  – джендър отношения“.

9.  Финансиране на предложение от Академия за еропейска култура „Орфеева лира“ за издаване на един брой от списание „Орфеева лира“, включващо материали на ромска тематика.

10. Закупуване на определен брой книжки от сп. „Население“ бр.3-4 /2012 г., свързано с ромската проблематика  на английски език.

11. Финансиране на предложение на фондация „Ромска Солидарност“ – град Ямбол, за  празник, посветен на първия учебен ден в град Ямбол.

12. Финансиране на пътуването на българска група, в рамките на „Tern Ype – Eвропейска младежка инициатива за възпоменание на ромския геноцид  „Виж и не забравяй“, до Краков и Аушвиц, Полша, на 2 август 2013 г.

13. Финансиране на агенция „Интелдей Солушънс“, за дейност по изработване на Комуникационен план по Плана за действие на Национална стратегия на Република България за интегриране на ромите 2012 – 2020.

14. Финансиране на предложение на Център „Инфорома“, гр. Асеновград, за подкрепа на дейности по изпълнение на: „Димитровден – междукултурен диалог между ромските и българските деца и ученици в Община Садово чрез футбола“.

Източник: НССЕИВ

Advertisements
Публикувано на Новини и тагнато, , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s