Филм за студента-медик Мирослав Ангелов показва образа на съвременния ромски младеж


554576_10152066804980058_612154056_nВ навечерието на студентския празник, рубриката  „Неразказани приказки“  телевизия  News 7  представя личната история на Мирослав Ангелов, ромски младеж от кв. „Христо Ботев“, гр. София, който е отличен студент в спец. „Медицина“.

Мирослав е един от 80-те ромски студенти, подкрепени от Програмата за роми, обучаващи се в медицинските университети (Roma Health Scholarship Program). Той е пример не само за високи академични постижения, но също така за почтеност и личен морал, както и за отговорност към ромската общност.

Програмата за подкрепа на роми, обучаващи се в медицинските университети (Roma Health Scholarship Program)понастоящем се реализира в Румъния, България, Македония и Сърбия. Освен стипендии, програмата предоставя менторство и застъпническо обучение за подкрепените студенти. В България програмата се координира от Институт „Отворено общество“, като Център „Амалипе“ реализира компонент „Застъпническо обучение“. Понастоящем програмата се реализира с финансиране от Институт „Отворено общество“ – Ню Йорк и Ромския образователен фонд. От 2014 г. тя ще бъде подкрепяна чрез Финансовия механизъм на ЕИП / Норвежкия финансов механизъм, компонент „Здравеопазване“, управляван от Министерство на здравеопазването.

Филмът за Мирослав можете да видите тук

Източник: Център „Амалипе“

Advertisements
Публикувано на Новини и тагнато, , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s