Стипендии на Отворено общество


osfСтипендиите на Отворено общество се присъждат от 2008-ма година, за да подпомагат тези, които имат нетрадиционни и иновативни методи към предизвикателствата на обществото. Стипнедиите подпомагат онези, които поемат предизвикателствата на съвременото общество, като инициират обществени дебати в рамките на критериите на Фондациите на Отворено общество и света.
Изисквания към проектите:
  • Проектите, които фондацията ще подпомогне финансово биха могли да са свързани с проблеми, които досега не са били разпознавани като такива от обществото, да разработват нови политически идеи за справяне с вече известни проблеми, или да се предложат нови стратегии. Темите по проектите трябва да обхващат най-малко две области на интерес на Фондация Отворено общество. Такива са: права на човека, прозрачност, достъп до информация, правосъдие, насърчаване на гражданското общество, социално включване.
  • Успешните проекти трябва да поставят нови границите на съвременното мислене.
  • Стипендиантите могат да произвеждат различни продукти, включително и издания като книги, доклади, блогове ; иновативни публично- образователни проекти; или стартирането на нови кампании или организации. Те могат да се включат в дейности като панелни дискусии, конференции , участие в политически дебати,както и насърчаване на техните идеи в общественото пространство.
Критерии за допустимост
  • Могат да кандидатстват за стипендии от всички държави.
  • Кандидатите трябва да притежават дълбоки познания по избраната от тях тема, което да е удостоверено с професионално постижение.
  • Одобрените кандидати трябва да бъдат готови да се ангажират конструктивно с цялата глобална мрежа на Фондацията.
  • Стипендиантите трябва да са изключително упорити, да успяват да довършват започнатите проекти. Доброто владеене на говорим английски език е задължително.
Кандидатстване:
Кандидатстването става онлайн, като първо кандидатите трябва д апрочетат внимателно насоките за кандидатстване.
Кандидатите, които не са сигурни дали тяхната тема се вписва в рамките на тематичните направления могат да изпратят писмено запитване, придружено с автобиография и след това да продължат с процеса на кандидатстване. Това писмотрябва да се адресира до:OSFellows@opensocietyfoundations.org .
Краен срок: 1 февруари 2014 г.
Източник: npss.bg
Advertisements
Публикувано на Новини и тагнато, , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s