В изкуството сме заедно


36b181c85105aefeadc6daa0ac21f01c

Има много причини да приветстваме инициативата на фондация Арт Фест и Дома на киното, наречена „В изкуството сме заедно!“. Колкото и да е актуално да се говори за толерантност, равни права и възможности, много по-трудно и важно е да се случва нещо в този смисъл. Именно това имаме възможност да направим на 12-ти декември – да станем част от благотворителната инициатива, просто като си купим билет за прожекцията в Дома на киното.

Програмата включва филма на любимия ни Данис Танович – „Епизод от живота на събирача на желязо“, носител на две Сребърни мечки от Берлинския кинофестивал, и концерт на ентусиазираните малки музиканти от „Карандила джуниър“, за които сме ви разказвали и преди. Целта на благотворителната инициатива е да подпомогне създаването на културен продукт – театрална постановка със съвместното участие на български и ромски деца от 4 училища и 4 детски градини от София. След прожекцията ще последва дебат на тема „Образованието при ромските жени – митове и реалност“.

С подкрепата на преподаватели от Софийския университет „Св. Климент Охридски” и други висши учебни заведения в България, Фондация „Арт Фест” има желание да предостави на студентите и всички проявяващи интерес възможност да присъстват свободно на прожекциите на „Епизод от живота на събирача на желязо” и да участват в дискусии с преподаватели и експерти в областта на социалното и здравно застъпничество.

Специални „посланици“ на идеята са актьорите Стефан Щерев, Антоний Аргиров, Дария Симеонова и Ованес Торосян.

Източник: Фондация Арт Фест и Дом на Киното

Advertisements
Публикувано на Новини и тагнато, , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s