Областна научно-практическа конференция „Интеркултурното образование като средство за намаляване отпадането на ромските деца от училище“


2010-09-02-025_2Снимка: Интернет

Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“, в партньорство с Регионален испекторат по образованието – Бургас организират областна научно–практическа конференция на тема „Интеркултурното образование като средство за намаляване отпадането на ромските деца от училище“. Събитието ще се проведе на 22 април 2014 г., вторник, от 14.00 часа в РИО-Бургас. 

Целите на конференцията са да покаже добри практики по Програма „Намаляване на отпадането на ромските деца от училище“; да разшири пространството за популяризиране на добри практики и иновации, приложими в българското училище. Форумът ще обогати педагогическата общност със съвременни методи на работа с ученици, родители и институции за обхват и намаляване отпадането на ромските деца от училище.

По време на конференцията ще бъдат представени модели за партньорство между родители и училище, модели за овластяване на учениците и иновативни методи за работа в мултикултурна среда.

За допълнителна информация:

Петър Малинов

моб. тел.: 0882 92 91 80

malinov_peter@abv.bg

Advertisements
Публикувано на Новини и тагнато, , , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s