Деца представиха фолклора на различните етноси


soudus_180614

Училището за деца с увреден слух „Св. Иван Рилски” в Търговище беше домакин на детски празник по Програма „Намаляване отпадането на ромските деца от училище“ – „Всеки ученик може да бъде отличник”. В него взеха участие деца от Антоново и селата Ломци и Голямо ново. Програмата започна с концерт “Етнофиеста”.

Шареният букет от изпълнения представи фолклора на различните етноси. Особено вълнуващо беше участието на Групата за песен с мимика и жест към СОУ за деца с увреден слух. По-късно детската глъчка се пренесе в приветливия двор на домакините, където Ателието за приложни изкуства „Амалипе” към Основно училище „Георги Стойков Раковски” с. Голямо ново организира отворено ателие. Малките приложници демонстрираха древната турска техника за рисуване върху вода – ебру, разказа Славка Георгиева – старши учител по български език и литература в училището на Голямо ново.

Всички деца и учители имаха възможност сами да експериментират и да изработят свои картички в атрактивната техника. Ателие „Амалипе” подреди кът на училището, в който бяха експонирани продукти на ученическото творчество – рисувани стъкло и порцелан, мандали, писани керемиди, къщички за птици, предмети, декорирани в техниките – декупаж, ебру, гофри. На импровизираната стена на приятелството малки и големи написаха своите послания.

Снимка: РИО – Търговище

Източник: targovishtebg.com

Advertisements
Публикувано на Новини и тагнато, , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s