Приключиха обученията за ромски медиатори по проект „Уязвимите овластени“


10533752_599347643497965_2805724489286713093_n

102-ма ромски трудови и здравни медиатори и помощник учители взеха участие в проекта «Уязвимите овластени». По време на 6-те обучения, проведени от септември 2013 г. до юли 2014 г., те се запознаха с методологията на програма „РОМЕД“ на Съвета на Европа и Европейската комисия, насочена към ефективнa междукултурнa медиация.

Обученията се фокусираха върху изграждане на компетенции в сферата на ефикасното междукултурно посредничество, използването на медиацията като подход при справяне с дискриминация, расизъм и защита правата на човека, управление на конфликти и междукултурно общуване и разбиране. Всички медиатори, успешно преминали обученията, ще бъдат сертифицирани.

На 6-ти август 2014 г. в гр. София ще се проведе кръгла маса, която ще обобщи фактология, препоръки и добри практики, възникнали като резултат от изпълнението на проекта.

Проект «Уязвимите овластени» се реализира от сдружение «Разнообразни и равни» и финансира от Програма за подкрепа на НПО В България по Финансовия Механизъм на ЕИП 2009 – 2014 г. Повече информация на http://www.romamediators.eu/.

Advertisements
Публикувано на Новини и тагнато, , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s