Започва изработването на нова Стратегия за образователна интеграция


IMG_0697-1024x682Със заповед от 17.06.2014 на Министъра на образованието и науката проф. Клисарова е сформирана работна група за разработване на Стратегия за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства 201-20 г. и План за нейното изпълнение. Преседател на работната група е заместник-министър Мукаддес Налбант, а заместник-председател е д-р Йосиф Нунев. В групата участват 37 експерта от дирекции в МОН, други институции на изпълнителната власт, академичния сектор и неправителствени организации на етническите малцинства. Ромските организаци са представени от Румян Русинов (Център за публични политики и застъпничество) и Деян Колев (Център „Амалипе“).

Заповедта поставя 20 октомври като срок за изработване на новата СОИДУЕМ и Плана за действие. Месец по-късно документите трябва да бъдат внесени в Министерски съвет.

Стратегия за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства бе одобрена с Решение на Министъра на образованието през юни 2004 г. и обновена (също с решение на Министъра на образованието) през март 2010 г. Към документа нямаше План за действие. Започващият процес на обновяване на Стратегията има претенцията да обнови стратегическия документ, да го допълни с оперативен План за действие и да издигне нормативния му статус.

 

Център „Амалипе“

Advertisements
Публикувано на Новини и тагнато, , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s