АСЕН АСЕНОВ (КИРИША) СИГНАЛИЗИРА КЗД СРЕЩУ ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ ОТНОСНО ДИСКРИМИНАЦИЯ НА ЕТНИЧЕСКА ПРИНАДЛЕЖНОСТ


10847824_4967867530288_132606108427015926_n

Асен Мартинов Асенов е на 29 години. През последните години активно се занимава с  различни дейности свързани с ромите . Работи в мрежа с младежи от цяла Европа  и страната.  Като свой основен приоритет определя помагането на хора в неравностойно положение .

Сигналът е адресиран до Комисията за защита от дискримнация по повод изказването от трибуната на Народното събрание на народния представител и съпредседател на Патриотичния фронт Валери Симеонов, което бе на 17.12.2014г. В което той заявява, че „българските роми са се превърнали в нагли, самонадеяни и озверели човекоподобни, изискващи помощи по болест без да са болни, детски за деца, които играят с прасетата на улицата и майчински помощи за жени с инстинкти на улични кучки”.

Асенов смята, че тези изрази и квалификации, освен че са обидни и уронват честта и достойнството на всички роми в страната, са от естество да провокират етническа омраза към ромите и да наведат аудиторията към етническа омраза и дискриминация. Също така счита, че това засилва обществената опасност на деянието, тъй като извършителят използва своето обществено положение, което е в състояние да въздействана по-широка аудитория.

Като български гражданин от ромски етнически произход се чувствам дискриминиран и обиден, защото не съм  се превърнал в нагло самонадеяно същество и озверяло човеко подобие, изискващ право на заплата, без да полага труд,  изискващ помощи по болест, без да бъда болен. Аз не искам детски надбавки  за деца,  които си играят с прасетата на улицата,  също така моята майка или съпруга нямат инстинкт на  улична кучка.

Advertisements
Публикувано на Новини и тагнато, , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

One Response to АСЕН АСЕНОВ (КИРИША) СИГНАЛИЗИРА КЗД СРЕЩУ ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ ОТНОСНО ДИСКРИМИНАЦИЯ НА ЕТНИЧЕСКА ПРИНАДЛЕЖНОСТ

  1. Nikolov каза:

    ТРЯБВА ВСИЧКИ РОМИ И НОРМАЛНИ ГРАЖДАНИ НА ТАЗИ ДЪРЖАВА ДА ПОСЛЕДВАМЕ ПРИМЕРА НА АСЕН.
    БРАВО АСЕНЕ!

    Like

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s