Обличат за бала 20 абитуриенти в неравностойно положение от Плевенско


slavi_mihajlov

Поне 20 абитуриенти в неравностойно положение от училища в Плевенска област ще получат мечтаните тоалети и обувки за своя бал. Това ще стане възможно благодарение на инициативата на Националното сдружение на сираците в България, съобщи днес в пресклуба на БТА неговият председател Слави Михайлов. „Фестивал на красотата – Плевен 2015“ и си е поставила за цел да помогне на поне 20 момичета и момчета, които са пълни сираци, но се отглеждат в семейства, или са с един родител или от многодетно семейство, което има социални затруднения, да отпразнуват своя абитуриентски бал.

mlasdeji

Засега трима абитуриенти от СОУ „Христо Смирненски“ в град Койнаре вече имат своите мечтани тоалети. Това са две момичета и едно момче. За девойките роклите е осигурила софийската адвокатка Зари Паникян, а за младежа тоалетът е от известна плевенска фирма. Кметът на Койнаре е обещал да им закупи обувките.

Уверение за помощ от Сдружението за своята инициатива са получили и от кмета на Червен бряг Павлин Фильовски, който е обещал да обуе трима абитуриенти. Разговори Слави Михайлов води и с депутати от Плевенския регион, които да подпомогнат младежите в нужда.

Благотворителната кампания за обличане на абитуриентите от Плевенско ще продължи до 25 март. Ако има повече спонсори е възможно и повече младежи да бъдат облечени за бала.

Кулминацията ще е на 15 април. Денят ще започне с трудова борса в залата на Панорама „Плевенска епопея 1877 г.“. На нея ще бъдат поканени фирми от областта, които имат желание да наемат младежи в неравностойно положение, както и университети. След края на борсата облечените в празничните си тоалети младежи ще минат в шествие през центъра на Плевен, а от 19 часа ще започне и тяхната бална вечер. Специално за нея са поканени едни от най-любимите поп и рок изпълнители на младежите в България.

От националното сдружение на сираците обявиха, че все още приемат заявки за включване на младежи в благотворителната инициатива. Директорите на училища от областта могат да подават информация за свои ученици, които са в неравностойно положение и им предстои бал, чрез Регионалния инспекторат по образованието в Плевен, както и на сайта наорганизацията www.nssb.eu.

Подкрепа се очаква и от областния управител Ралица Добрева, както и от кметовете на общини в областта.

Източник: pleven.topnovini.bg

 

 

Advertisements
Публикувано на Новини и тагнато, , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s