Започва кандидатстването за стипендии в ЮЗУ


photo_verybig_752530

От 16-ти февруари в ЮЗУ „Неофит Рилски” започва кампания за кандидатстване за стипендии за летния семестър на учебната 2014/2015 година.

За стипендии могат да кандидатстват всички студенти от 1-ви до 5-ти курс, които са положили успешно всички изпити до момента и имат успех не по-малко от 4.00.

За стипендии на общо основание могат да кандидатстват студенти от 1 до 5 курс /в това число и магистри/ държавна поръчка, редовно обучение през 2014/2015 година.

За стипендии по право могат да кандидатстват студенти от 1 до 5 курс, /включително и магистри/ държавна поръчка, редовно обучение, които са пропуснали да подадат молба-декларация за стипендия по право в начало на учебната 2014-2015 година или основанието за стипендия е възникнало след 1-ви януари 2015 година.

Стипендии по право получават несемейни студенти без двама родители, студенти с трайни увреждания, студенти с двама родители с трайни увреждания, студенти само с един родител, който е с трайни увреждания, студенти, които до пълнолетието си са отглеждани в домове за деца, лишени от родителска грижа, студентки майки с дете до 6 годишна възраст, бащи с дете до 6-годишна възраст, когато майката не е студентка, починала е или упражняване на родителските права е предоставено на бащата студент, чуждестранни студенти 1 курс 14/15 г, приети по актове на МС и чуждестранни студенти 2-5 курс.

Стипендии на общо основание се отпускат за всеки учебен семестър и се изплащат за 5 месеца, а стипендиите по право се изплащат 12 месеца.

Размерът на стипендията се определя от успеха от 6,00 до 5,50 -85лв., от 5,49 до 5,00 -80лв., от 4,99 до 4,00 -70лв.

Документи за стипендии по право и чуждестранни студенти можете да подавате от 16-ти до 20-ти февруари. Документи за стипендии на общо основание можете да подавате от 23-ти февруари до 13-ти март.

 

Източник: agencia.bg

Advertisements
Публикувано на Новини и тагнато, , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s