Бележник 2015: Какво мислят младите хора?


youth-photl-com-Studio-Cl-Art-2

Започнаха срещи с деца и млади хора за консултиране на „Бележник 2015: Какъв е средният успех на държавата в грижата за децата?“. Тяхната цел е да разберем малко повече за това как всъщност децата и младите хора оценяват изпълнението на държавните ангажименти към тях и дали те всъщност разрешават проблемите, които стоят пред детското развитие. 

По време на срещите се потвърждават или отхвърлят и ключови за застъпническите области на работа на Национална мрежа за децата проблеми и препоръки, както и се търсят препоръки от страна на самите деца относно въпроси, засягащи техния живот.

На 12 февруари 2015 г. в Търговище се събраха 12 млади хора от доброволческия клуб към Клуба на нестопанските организации – Търговище, с които поговорихме за проблемите в областта на детската бедност, детското участие, здравето и образованието.

Младежите споделиха, че според тях е важно да се обръща внимание на проблемите, докато са малки, а не да се чака, докато станат големи и че мнението на децата и младите хора трябва да бъде търсено по различни начини, достъпни за тях.

На 20 февруари предстои провеждането на среща с млади хора от сдружение „Младежка толерантност“ – Горна Оряховица, последвано от още 4 срещи в страната и в София. Мнението на децата и младите хора ще намери своето място в официалното представяне на Бележник 2015.

Процесът на консултиране на Бележника е част от цялостната работа на Национална мрежа за децата за изграждане на модел за детско и младежко участие, част от нейната Стратегията за периода 2015 – 2020 г.

Снимка: photl.com/Studio Cl Art

Източник: НМД

Advertisements
Публикувано на Новини и тагнато, , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s