Конкурс „Училище на бъдещето“


1Фондация „Америка за България” обявява конкурс за модернизация на учебната среда в държавни и общински училища на територията на Република България. Фондацията ще предостави общо 2 млн. лева на избраните чрез конкурс български държавни и общински училища за изграждането на различни по тип образователни центрове, които да отговарят на нуждите и визията на всяко училище.

Фондация „Америка за България” ще подкрепи проекти, чиято концепция включва трансформация на училищното пространство, насърчаваща екипната работа, практическите експерименти, интерактивното обучение и използването на съвременни технологични образователни ресурси.

ПАРАМЕТРИ НА КОНКУРСА

Обща стойност на одобрените проекти за 2015/2016г.: 2 000 000 лв.

Фондацията ще подкрепи проекти в две категории спрямо размера на проекта:

I. Проекти, в които максималният размер на подкрепата от Фондация „Америка за

II. Проекти, в които подкрепата от Фондация „Америка за България” е от 50 000 до

Брой училища, които ще бъдат подкрепени общо в двете категории: 15

Срок за подаване на проекти: до 18:00 ч. на 5 януари 2016 г.

Информационни срещи за конкурса ще се проведат на 25 ноември в София, 3 декември в Русе и 10 декември 2015 г. в Пловдив. За повече информация около тези събития следете новините на интернет страницата на фондацията: http://www.americaforbulgaria.org, както и Фейсбук страницата на фондацията: America for Bulgaria Foundation.

НАСОКИ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ

В този конкурс очакваме проектните идеи да бъдат разработени от ръководния екип на

училището-кандидат в консултации с училищната общност. Препоръчваме да следвате

следния ред при разработването и подаването на проектната си идея:

1. Преди да започнете работа по разработване на проектната си идея, запознайте се подробно с общите Насоки за кандидатстване.

2. За Ваше улеснение сме подготвили Насоки за трансформация на учебната среда, където можете да се запознаете със съвременните изисквания и тенденции в преобразуването на училищните пространства. Успоредно с това можете да използвате като отправна точка и Насоките за внедряване на образователни технологии, които са разработени специално за този конкурс.

3. В процеса на разработване на проектната си идея можете да се възползвате от опита на други училища, които са получили финансиране по същата линия от Фондация „Америка за България“ (по желание). Тук сме публикували списък на всички училища, които фондацията е подкрепила в последните две години за създаването на Центрове по природни науки, Езикови центрове, Центрове по информационни технологии и Центрове за интерактивно образование.

4. Преди да попълните формуляра за кандидатстване онлайн, Ви препоръчваме да свалите на компютъра си прикачения тук документ. Той е копие на онлайн формуляра и може да Ви служи за чернова. Обърнете внимание, че това не е официалният формуляр за кандидатстване.

5. След като финализирате проектното си предложение, Ви предстои последната стъпка: да попълните информацията си в онлайн формуляра. Преди да го направите, запознайте се с Насоките за попълването на онлайн формуляра.

6. Когато сте готови да изпратите кандидатурата си към Фондация „Америка за България“, можете да преминете към попълване на официалния ФОРМУЛЯР ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ.

 

За въпроси относно конкурса:

Наталия Митева, Програмен директор

Станислава Станева, Програмен асистент

Програма „Образование и библиотеки“

Фондация „Америка за България”

Tel.: +359 (2) 806 3800

education@americaforbulgaria.org

Advertisements
Публикувано на Новини и тагнато, , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s