Търсят финансиране за Кадастрална карта и ПУП на ромската махала в Гърмен


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Проблемите с предстоящите действия за премахване на незаконните постройки в ромския квартал „Кремиковци” на Гърмен и настаняването на на друго място на собствениците им бе основна тема на Областния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси.

На заседанието в Областна администрация – Благоевград бяха набелязани мерки и разгледани възможности за разрешаване на този социален проблем чрез финансиране от европейски и други фондове. Областният управител Бисер Михайлов и кметът на община Гърмен Минка Капитанова увериха, че търсят възможности за окончателно, законно и целесъобразно решение. Бе взето решение да се организира среща в общината с представители на „Тръст за социална алтернатива“, на която да бъде предложена концепция за финансиране и изготвяне на Кадастрална карта и Подробен устройствен план на ромската махала.

Михайлов обобщи, че за кардиналното решаване на проблема е необходимо основният двигател да са областната администрация, община Гърмен, неправителствените организации и местните хора. Решено беше да се търсят всички възможности за финансиране, като се отправи искане към Норвежкия финансов механизъм да бъдат предвидени средства в следващия период на програмата, както и от Програмата за развитие на селските райони.

Advertisements
Публикувано на Новини и тагнато, , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s