Покана за набиране на кандидати за участие в Училище „Барвалипе” – България


News-WhatsApp-groupОт 2011 година офисът за ромски инициативи на Фондации „Отворено общество” – Будапеща, Унгария реализира Програма „Барвалипе” /богатство/„Барвалипе” е платформа за подкрепа на млади роми, които са готови и мотивирани да се изправят пред съвременните предизвикателства, стоящи пред ромската общност в България.

Училище „Барвалипе” ще се реализира за първи път в България от Сдружение „Рома Верситас”  в партньорство с Асоциация „Интегро” – България и Сдружение „Инициатива за равни възможности” – София. Стратегическата подкрепа се предоставя от Офисa за ромски инициативи на Фондации „Отворено общество” – Будапеща, Унгария.

Основната цел на „Барвалипе“ е да стимулира млади роми, гордеещи се със своя ромски произход, да поемат водеща роля в техните общности, като развие в тях компетенции и умения, които ще им помогнат да се превърнат в истински лидери. Обучителният процес в училището ще бъде организиран под формата на няколко дневни лагери за период от една година.   

 СДРУЖЕНИЕ „РОМА ВЕРСИТАС”

 КАНИ

 мотивирани роми на възраст от 18 до 35 години да участват в уникалното по рода си училище, което предоставя както личностно и професионално развитие, така и променящи живота възможности.

Повече информация ще получите тук: http://romaversitas.bg/?page_id=64 

Публикувано на Новини и тагнато, , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s